Pantebrevslån
Pantebrevslån er ideelle, når drømmeboligen kalder, eller når du ønsker at udnytte friværdien i din nuværende bolig. Læs videre for svar på hyppigt stillede spørgsmål og udforsk dine muligheder med pantebrevslån.
Hvad er pantebrevslån?
Pantebrevslån er en form for boligfinansiering, hvor din bolig stilles som sikkerhed for lånet. Det kan ligne et realkreditlån og kaldes også et ejendomskreditlån.
Dette lån er en alternativ løsning til traditionelle boligfinansieringsmetoder, især for dem, som møder udfordringer med bankgodkendelse – som selvstændige eller dem med varierende indkomster.
Nogle boliger har også udfordringer med godkendelse til realkredit. Mens pantebrevslån har højere renter end realkreditlån, er de generelt billigere end forbrugslån og har en længere løbetid.
Så hvis realkredit eller bankboliglån ikke er en option, kan pantebrevslån være løsningen.
Hvad er fordelene ved pantebrevslån?
Pantebrevslån har en lavere rente end almindelige lån, man kan låne større beløb og man kan låne i op til 25 år. Renten fås fra 7,50% og fastlægges ud fra det konkrete lån og pantets sikkerhed.
Pantebrevslån udstedes af ejendomskreditselskaber og er underlagt Finanstilsynet ligesom banker. Dette skaber sikkerhed for dig der låner. Långiverne er institutionelle långivere, banker, eller finansielle virksomheder med speciale i boligfinansiering igennem pantebrevslån og ejendomskreditlån.
Pantebrevslån kan kun opsiges af dig efter du har fået lånet udbetalt i modsætning til almindelige lån igennem banken.
Bør jeg vælge fast eller variabel rente?
Når du vælger et lån med fast rente, er det långiveren der tager risikoen for fremtidige rentestigninger på de globale markeder. Vælger du den variable rente, er det dig der tager risikoen for den stigende rente.
Med den variable rente, vil du få en lavere rente hvis renten falder på de globale markeder. Omvendt vil du få en højere ydelse på dit variable lån hvis renten stiger. Den variable rente kan altså medføre at du både får et billigere og et dyrere lån. Det kan altså betyde at du både får et mindre og et større rådighedsbeløb med et variabelt forrentet lån i lånets løbetid.
Uanset om du vælger fast eller variabel rente, er det en god ide at konsultere din rådgiver når du skal tage stilling til lånet. Lån med fast rente er de mest populære til køb af bolig, da man dermed kender ydelsen på lånet i hele lånets løbetid. Ved at vælge fast rente, er du altså sikker på at dit rådighedsbeløb ikke er påvirket om renterne stiger eller falder. Det skaber altså stor sikkerhed for mange med fast rente, hvilket kan give mening når man låner mange penge til fast ejendom.
Hvorfor få pantebrevslån igennem Mit Boliglån?
Vi tilbyder en tryg, nem og hurtigere proces. Du ansøger gratis og modtager et helt uforpligtende tilbud. Vi hjælper både med at rådgive samt med at indhente det bedst mulige tilbud på finansiering. Renten tilpasses ud fra din situation samt hvad markedet kan tilbyde. Vi forsøger altid at sætte os så godt ind i din situation som muligt og finder i fællesskab med dig den bedste og billigste løsning.
Det giver særligt mening at bruge os når du ikke har tid til at vente, eller du har fået afslag i banken. Det kan også være fordi du er utilfreds de lånemuligheder du har i banken.
I disse tilfælde kan det særligt give mening at bruge os
- Bankens proces trækker ud
- Du har fået afslag i banken
- Du ønsker at låne under to millioner kroner
Med pantebrevslån fra Mit Boliglån får du det bedste alternativ til banken.
Lånevilkår og opsigelse
De pantebreve vi formidler er af typen ejendomskreditlån. Ejendomskreditlån udstedes af ejendomskreditselskaber som er reguleret af Finanstilsynet.
Det betyder at du kan få lån med en løbetid op til 25 år. Pantebrevslån fås med variabel rente fra 7,50% og med fast rente fra 8,50% i hele lånets løbetid.
Du kan nemt indfri dit lån eller omlægge det. Omvendt kan pantebrevet ikke opsiges fra långivers side. Dette er helt unikt, da både banklån og realkreditlån kan af banken under visse omstændigheder. Du er selvfølgelig ikke bundet af et tilbud, og lånetilbud er helt uforpligtende. Efter du har fået udbetalt lånet, har du mulighed for at fortryde i op til 14 dage efter.
Pantebrevslånet kan typisk indfries til kurs 100-103, svarende til at du skal betale et gebyr på 0-3% af den restgæld der er tilbage når du indfrier lånet.
Pantebrevslån tinglyses på tinglysning.dk
Beregn pantebrevslån
Du kan her på siden få en ide om hvor meget pantebrevslån koster. Med vores låneberegner her på siden kan du beregne hvor meget det koster hver måned at låne.
Pantebrevslån beregneren har en løbetid på mellem 1 og 25 år, altså du vælger selv hvor hurtigt du vil tilbagebetale lånet.
Pantebrevslån til bolig
Pantebrevslån til bolig er den mest simple form for finansiering. Lånet er et alternativ til realkreditlån. Med pantebrevslån kan du låne til følgende boligtyper
- Ejerlejlighed
- Hus
- Sommerhus (fritidshus)
- Andelsbolig
- Ideel anpart
Hvad er det billigste pantebrevslån?
Da renten på et pantebrevslån afhænger af pantsikkerheden på det enkelte lån, kan der være forskel på renten imellem hvert pantebrevslån.
Pantsikkerheden betyder hvor ´sikkert´ pantebrevslånet er for långiveren. Eksempelvis vil et pantebrevslån med første prioritet, altså hvor der ikke er anden gæld i boligen, vil være mere sikkert end et lån med anden prioritet. Et pantebrevslån med to låntagere vil også normalt være mere sikkert end et lån med én låntager.
Det vil sige at jo bedre du kan gøre pantsikkerheden, jo billigere et pantebrevslån vil du få tilbudt. Dette kan du gøre, f.eks. ved at komme med et større udbetaling i forbindelse med huskøb, eller eksempelvis ved at renovere dit hus i forbindelse med et tillægslån i din bolig.
Da vi modtager et fee per formidlet lån som er uafhængigt af renten på lånet, har vi altid en interesse i at finde det billigste pantebrevslån med den laveste rente.
Vi har et stort netværk af långivere og har derigennem adgang til finansiering til alle typer af boliger over alt i landet.
Pantebrevslån til erhverv
Pantebrevslån til erhverv er finansieret på samme måde som til private, nemlig ved at tage sikkerhed i ejendommen. For at kunne opnå pantebrevsfinansiering skal værdien af ejendommen sikres. Du kan læse mere om lån til erhvervsejendomme her.
Hvad er forskellen mellem et pantebrevslån og et realkreditlån?
Pantebrevslån og realkreditlån minder på mange måder om hinanden, og pantebreve er et godt alternativ til realkreditlån.
Ved begge lånetyper stilles der sikkerhed i fast ejendom for lånet. Realkreditlån har dog en række mere strenge krav til dig som låner. Derfor kan det være svært at få lånet i din bank.
Renten påvirkes af udbud og efterspørgsel på de finansielle markeder, hvor renten er den betaling som investorerne skal have for deres investering i lånet. Ved begge lånetyper er det kun låntageren der kan opsige lånet, mens det er uopsigeligt fra långivers side. Både pantebrevslån og realkreditlån er baseret på et almindeligt pantebrev. Dette giver stor sikkerhed for låntager, der i modsætning til andre typer lån kan risikere at skulle indfri lånet med kort varsel.
Forskellen mellem lånetyperne består i at investorer til realkreditlån investerer i obligationer som er en samling af flere forskellige lån, mens at investorer til pantebrevslån investerer direkte i pantebrevslånet. Derudover er der den forskel at realkreditinstitutter modtager et bidrag (bidragssats) for at tage risikoen på de enkelte lån, mens at investorer til pantebrevslånet altså tager hele risikoen selv. Disse forskelle gør, at mens renten der tilbydes på realkreditlån typisk er den samme, vil renten på pantebrevslån typisk variere.
Renten på et pantebrevslån reguleres af
- Udbud og efterspørgsel på de globale markeder + pantsikkerheden på det enkelte lån.
Renten på et realkreditlån reguleres af
- Udbud og efterspørgsel på de globale markeder + bidragssats hos realkreditinstituttet
Overvejelser inden pantebrevslån
Ligesom enhver anden form for finansiering til fast ejendom er det rigtig vigtigt at du tænker dig godt om når du får et pantebrevslån. Det er særligt vigtigt at du får et overblik over
- Lånets hovedstol (Hvor meget du låner)
- Renten (Prisen på lånet)
- Budget (Din økonomi før og efter at du låner)
- Rentevilkår (Fast eller variabel rente)
- ÅOP (Prisen på lånet inklusiv omkostninger)
- Løbetiden (Hvor længe du låner)
- Andre vilkår for lånet (Hvor hurtigt kan du opsige det? Er det uopsigeligt fra långivers side? Er der andre væsentlige vilkår i det juridisk dokument)
Andre former for pantebrevslån